Proglašeni najbolji dizajni vinskih boca

Napisano: 04/02/2012 Komentari: 0 Komentara

Na već tradicionalnoj županijskoj manifestaciji Festa od vina, u cilju promicanje kvalitetnije vizualne prezentacije vina s područja juga domovine, prema odluci Stručnog ocjenjivačkog suda dodijeljene su nagrade za dizajn vinskih boca.

Eto, da se pohvalimo kako smo i mi među najbolje dizajniranim vinskim etiketama.
Evo i link.


OPG Grgurević

Napisano: 18/01/2012 Komentari: 0 Komentara

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Grgurevic je pod zaštitom hrvatskog zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo za proizvodnju vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom. Posjedujemo 1,85 ha vinograda s ukupno 13640 trsova vinove loze, od čega 82% otpada na Plavac mali, a 18% na Maraštinu. Vecina naših vinograda se nalazi na poziciji “Krive Njive” (otok Pelješac).

Naš moto je kvalitet a ne kvantitet, i to je tradicija koja se prenosi sa oca na sina kroz niz generacija (još od 19. stoljeca). Naš cilj je poboljšanje kvaliteta vinarstva i vinogradarstva opcenito kao i ocuvanje tradicionalnih sorti loze.

 


Grb OPG Grgurević

Napisano: 21/12/2011 Komentari: 0 Komentara

Grb OPG Grgurević sastoji se iz dva osnovna dijela: kornjača (čančara) i motika.

 

Kornjače “čančare” su stalni stanovnici naših vinograda još od pamtivjeka. Iznimno smo ponosni što je upravo čančara jedan od osnovnih simbola našeg grba.

 

Motika treba predstavljati predan i težak rad. Rad bez kojeg bi dobivanje vrhunskog vina bilo nemoguće. Unutar motike nalaze se stilizirani grozd (kao plod predanog rada), i slovo “G” što ne treba posebno objašnjavati…